Netwerkbijeenkomst en Veiling 21 juni 2018, 12-2023 Bekijk de webversie

Nieuwsbrief Kunstweb Lochem

Platform voor kunst en cultuur in de gemeente Lochem

Netwerkbijeenkomst en Veiling

Op donderdag 21 juni is er weer een nieuwe Kunstwebbijeenkomst.  Ook dit keer een bijzondere bijeenkomst. 

De Netwerkbijeenkomst (en de veiling) vindt plaats in de Kapel op 't Rijsselt, Mettrayweg 25, 7211 LC Eefde.
Schematisch ziet de invulling van het programma er als volgt uit:

16.30 - 17.00 uur Ontvangst met thee en koffie en Muziek door Ensemble La Lauzeta
17.00 - 18.00 uur Toelichting op te veilen werken door kunstenaars
18.00 - 18.30 uur  Netwerken en pitches
18.30 uur  Maaltijd. 

De veiling start om 19.30 uur onder leiding van een notaris. Tijdens deze bijeenkomst geven de SLK en een aantal kunstenaars bij elk kunstwerk een toelichting van 1 minuut. De entree is vrij.  
We hopen velen van jullie te zien! Aanmelden bij [email protected]

De bijeenkomst is de inleiding van een kunstveiling van een aantal werken van verschillende kunstenaars. Het doel van de veiling is om kunstreizen te financieren.  De Lochemse Kunstfactor (SLK) organiseert kunstreizen naar musea en kunstevenementen. Door deze rondleidingen krijgen de bezoeken extra inhoud. Er zijn inmiddels drie succesvolle reizen geweest: naar Groningen – naar het Groninger Museum en een tentoonstelling van Norder Art, naar het Stedelijk Museum in Amsterdam en naar Zwolle en Heino museum De Fundatie.  Iedereen is welkom op deze kunstreizen maar elke reis wil de SLK een beperkt aantal mensen kosteloos meenemen die door een beperkte portemonnee daar anders niet toe gekomen waren.
Om dat te kunnen doen zijn extra middelen nodig. Vandaar deze veiling voor dit goede doel.

Veilingcatalogus

Van de te veilen kunstwerken is een catalogus beschikbaar vanaf 11 juni. Deze komt in de volgende nieuwsbrief.

VEILINGCOLLECTIE
De veilingcollectie bestaat uit ruim dertig werken van meer dan vijftien kunstenaars die de werken ter beschikking stelden om te veilen.  Voor u een uitgelezen kans om een mooi schilderij of beeld te verkrijgen en tegelijk bij te dragen aan een goed doel. 

De opbrengst van deze kunstwerken gaat voor veertig procent naar het goede doel namelijk de kunstreizen. De overige zestig procent is voor de kunstenaar.

Aan de veiling doen de volgende kunstenaars mee: John Ligtenberg, Ludewien Zweerus, Wim Leussink, Nikko Versluis, Henk Zweerus, Anneke Kruse, Henny Ferwerda, Winny Westerdijk, Martin Haas, Rikie Radstake, Marianne Appels, Anton Lefeber, Gerda Prins, Jacqueline de la Rie, Dick Pasman en Hennie Pasman, Renske Drijsen. Voor een indruk van een aantal van deze kunstenaars is werk te zien op de site van de SLK: www.lochemsekunstfactor.nl  

Aankomende Activiteiten
05
jun

Nieuw op te richten Big Band voor wijde regio Zutphen/ Lochem

Elke week van 18:00 tot 19:00 in Muzehof Centrum voor de Kunsten, Coehoornsingel 1 7201AA Zutphen
08
jun

Theaterwerkplaats Fit-ART Academie

Elke week van 10:00 tot 12:00 in Trefpunt Gorssel
Maaltijd

Voor € 10,- is een eenvoudige maaltijd beschikbaar tussen 18.30 en 19.30 uur. Als u daarvan gebruik wilt maken, stuur dan een mailtje naar [email protected]

De kosten voor de maaltijd en de drankjes zijn voor eigen rekening. Heeft u een allergie of wilt u een vegetarische maaltijd laat het dan even weten.

Aankomende Exposities
05
jun

Gerda van Goor - Pruyt

Elke maand van 08:00 tot 22:00 in Kulturhus 't Kruispunt Laren
05
jun

Een zacht geruis in Huis Verwolde / expositie Rosemin Hendriks

Elke maand van 10:00 tot 17:00 in Huis Verwolde
05
jun

Foto-expositie Lochem Festival 50 jaar

Elke maand van 11:00 tot 17:00 in Stadshuus Lochem

KUNSTREIZEN

De SLK organiseerde inmiddels drie kunstreizen die enthousiast door de deelnemers werden ontvangen. De SLK wil elk kwartaal een reis organiseren. Kunstreizen gaan naar bijzondere exposities en zijn meestal voorzien van een rondleiding met een gids en een lunch. De reis wordt met het openbaar vervoer of met auto’s ondernomen. De prijs ligt tussen de € 40,- en € 70,- mede afhankelijk van het feit of men beschikt over een museumjaarkaart en het te bezoeken museum.

Elke kunstreis neemt de SLK ongeveer 15 mensen mee. Een aantal plekken is gereserveerd voor mensen die de kunstreis niet kunnen betalen. De SLK kan de reizen in 2017 en 2018 bekostigen onder andere met behulp van een aantal fondsen: de Stichting Hulpverlening Lochemse Kerken, het Fonds 1819, de Lochemse Rotary en het Hulpfonds de Berkel.

In 2017 werd een kunstreis ondernomen naar het Groninger Museum en een tentoonstelling van Noorder Art in de Martinikerk in Groningen. Begin 2018  naar Amsterdam om daar een bijzondere overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum te bekijken. In mei 2018 werd de Museum de Fundatie bezocht, eerst een tentoonstelling van Neo Rauch in Zwolle en vervolgens de beeldentuin van Kasteel Nijenhuis in Heino.

De volgende kunstreis staat gepland voor woensdag 5 september 2018 naar het museum Kröller Müller in het Nationaal Park de Hoge Veluwe te Otterlo.  Meldt u aan via een mail aan: [email protected], maar aanmelding is geen garantie tot deelneming. Denkt u over te weinig inkomen te beschikken om de reis zelf te bekostigen, vermeldt dit dan bij uw aanmelding. De Lochemse Kunstfactor bepaalt uiteindelijk welke deelnemers mee kunnen.

De opbrengst van de veiling is bedoeld om de kunstreizen ook in 2019 voort te kunnen zetten. We zien u graag op de bijeenkomst van het Kunstweb Lochem, de Veiling Kunst voor Kunst en/of een van onze kunstreizen.

 
 
Deze e-mail is verstuurd aan .
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.